Moldovenii profită din plin de ultimele zile de vară. Orheiul Vechi abundă în turişti

Moldovenii profită din plin de ultimele zile de vară. Concediu e pe sfârşite, aşa că oamenii nu se pornesc la drum lung - principala destinaţie sunt pensiunile turistice din provincie.

Ce poate fi mai plăcut decât să schimbi asfaltul încins pe iarba proaspătă, pe umbra de nuc, sub care să te odihneşti, savurând un pahar de vin rece şi plăcinte scoase din cuptor.

Orheiul Vechi abundă în turişti în aceste zile. În pensiuni abia de mai găseşti o cameră liberă.

"Pe an ce trece, la noi la Butuceni, sunt tot mai mulţi şi mai mulţi. Ne descoperă lumea. Lumea a simţit că e bine, noi ne străduim să facem şi ţinem într-una modul acesta simplu, tradiţional cu oameni simpli", a afirmat directorul pensiunii agroturistice, Anatol Butnaru.

"Am venit pentru că atmosfera e aşa ca la bunici, la ţară. E căminul de acasă."

"Aici este o atmosferă de nedescris. Iar atunci când vii aici, te îmbrăţişează un suflu al libertăţii. E un loc special, cred eu."

Cei care aleg să-şi petreacă vacanţa la Butuceni, nu vor avea timp să se plictisească.

"Am rămas impresionată de peisaj. Mi-a plăcut foarte mult biserica în piatră, am coborât în chilii. Acolo sunt peşteri unde este scris pe pereţi. Este istoria noastră."

Şi dacă moldovenii îşi încarcă bateriile, admirând peisajele virgine, străinii îşi umplu burţile cu bucate ecologice.

"De cu zori gospodinele pregătesc bucate pentru oaspeţi. Coc pâine, pregătesc diferite bucate, sarmale, conserve. Turiştii pot participa la toate chestiile astea", a adăugat directorul pensiunii agroturistice, Anatol Butnaru.

Pensiunile sunt gata pentru un nou flux de vizitatori. De sărbători, bugetarii se vor odihni cinci zile la rând. Vacanţa va începe pe 27 august, când este marcată Ziua Independenței Republicii Moldova şi va dura până pe 31 august, Ziua Limbii Române.

VIDEO

Lasă un comentariu