Moldovean extrădat din SUA

Embed:

Anii 90 au revenit în ţară! Doar că, nu este vorba despre timpurile când interlopii se împuşcau ziua în amiaza mare, ci despre unul din membrii grupărilor criminale, uitat în timp. Nu însă şi de către forţele de ordine din Republica Moldova.

Un conaţional, suspectat într-o serie de atacuri şi jafuri, a fost identificat şi extrădat în ţară. Asta după ce, acum 17 ani, a fost anunţat în căutare internaţională. El se ascundea pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. A fost găsit de oamenii legii şi adus în Chişinău.

Tipul, în vârstă de 41 de ani, a ajuns direct după gratii, având de executat o condamnare cu închisoare în ţara de baştină.

Potrivit unor informaţii, activitatea infracţională de care este bănuit, s-a produs în anii 1998 - 2001. În diferite oraşe ale ţării au fost pornite, la acea vreme, mai multe cauze penale care l-au avut drept figurant pricipal. În una din situaţii, moldoveanul extrădat, împreună cu alte persoane, au sechestrat un bărbat, l-au bătut şi l-au pus în portbagajul maşinii. Toate, cu scopul de a-i fura victimei nişte bunuri.

În restul cazurilor, victimele erau ameninţate şi bătute, uneori, fiind folosită chiar şi arma de foc. Într-un final, interlopii fugeau cu sume de bani de ordinul zecilor de mii de dolari.

Tipul adus în ţară acum, a reuşit să fugă de pedeapsă în anul 2001, între timp fiind însă condamnat de prima instanţă la 20 de ani, pentru mai multe capete de acuzare.

Însă, în 2009, Curtea Supremă de Justiţie a dat verdictul irevocabil, iar, acuzatul a rămas cu 14 ani de puşcărie.

Se pare că, nu s-a liniştit nici peste hotarele ţării. Până să ajungă în Republica Moldova, în toţi aceşti 17 ani, şi alte state au solicitat informaţii despre el, fiind suspectat că ar fi implicat în comiterea diferitor infracţiuni.

Potrivit legislaţiei, termenul de prescripţie a infracţiunilor de care este bănuit individul, a expirat deja. Asta înseamnă că el nu va mai fi judecat pentru contravenţiile din trecut. La vârsta de 55 de ani, condamnatul va ieşi în libertate.

Lasă un comentariu