MOBILIZARE GENERALĂ în Capitală după URGIA ALBĂ. Sute de salvatori, militari şi poliţişti muncesc de zor

Embed:

Mii de oameni s-au mobilizat, la îndemnul premierului Pavel Filip, ca să cureţe Capitala de crengi, copaci și piloni doborâţi, după urgia albă de la sfârșitul săptămânii trecute. Chiar de la primele ore ale dimineţii, salvatorii, pompierii, polițiștii, dar și soldații fac ordine pe străzile și curțile blocurilor din Chișinău.  

Înainte de a începe lucrul, oamenii au fost instruiți să fie prudenți la cablurile care atârnă.

"Prima intervenție o fac angajații Serviciului Situații Excepționale. Vă rog să fiți prudenți când vedeţi pe jos vreun cablu electric. Fiecare are rolul său. Inspectoratul Național de Patrulare ne asigură perimetrul că să nu circule unitățile de transport pentru a nu perturba activitatea. Termenul limită este 48 de ore."

Angajații liceelor din Capitală sunt recunoscători pentru munca depusă.

"Vedeți ce se întâmplă? Le mulțumesc foarte mult pentru că strâng copacii căzuți și ne-au venit în ajutor", a spus director adjunct, Liceul "Titu Maiorescu", Natalia Caţupeeva.

Fiecare echipă este formată din 25 de persoane. Oameni spun că sunt gata să muncească până-n pânzele albe.

"– Am ieși astăzi la propunerea prim-ministrului să facem curat, salubrizarea copacilor după calamitățile naturale. – Sunteți dispuși să lucrați până seara târziu? – Suntem dispuși să lucrăm cât trebuie", a spus angajat "Termoelectrica", Sergiu Berezan.

"Dăm o mână de ajutor pentru oraș ca să fie orașul nostru mai curat și dacă va fi comanda, o să lucrăm până noaptea târziu."

Crengile strânse vor fi depozitate la stadionul Dinamo.

"Astea mai groase le lăsăm pe loc, deja autoritățile publice o să le colecteze", a spus angajat "Termoelectrica", Alexandru Panovici.

Șoferii sunt îndemnați să lase mașinile acasă pentru a nu perturba lucrările. În același timp, aceștia sunt îndemnați să nu parcheze mașinile în curțile blocului, ca autospecialele să aibă acces liber. În urma ninsorilor abundente, în oraş, s-au rupt 10 mii de copaci. Primăria Capitalei a estimat pagubele provocate de stihie la 70 de milioane de lei.

Lasă un comentariu