Minorii exploataţi prin munca din Moldova

Embed:

În primele trei luni ale anului curent, 19 fete și trei băieți din Moldova au fost exploatati prin muncă. Potrivit Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, cele mai multe victime au fost minore exploatate în scopuri sexuale.

12 adolescente au fost obligate să facă video chat sau să practice prostituţia.

”Practicarea unor activități sexuale cum ar veni pornografia infantilă. Acele filmulețe video care sunt filmate în scop sexual”, a declarat șeful adjunct CCTP, Sergiu Olşanschi.

Majoritatea copiilor forţaţi să muncească provin din familii social-vulnerabile, iar aceştia sunt exploataţi atât în ţară cât şi peste hotare.

"E foarte evident și e anormal cînd un copil este impus să execute niște lucrări grele, să fie pus la o muncă forțată de ătre părinte, care evident că poate fi calificată ca o infracțiune'', a comunicat șeful adjunct CCTP, Sergiu Olşanschi.

”Dacă activitatea de muncă în învață să-și dezvolte anumite activități de exemplu concentrația atenției, a depune efort, atenția, voința atunci este bine. Dacă această activitate începe să-l copleșească și este practic activitatea dominantă, ea începe să-l distrugă”, a afirmat psihologul, Vitalie Popescu.

În 2017 au fost înregistrate 48 de victime ale exploatării copiilor prin muncă.

Lasă un comentariu