Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale regretă cazul medicilor reţinuţi de CNA, implicaţi în schema de prescriere a medicamentelor

Embed:

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale regretă cazul medicilor reţinuţi de CNA, implicaţi în schema de prescriere a medicamentelor. Instituţia spune că va analiza situațiile create, va respecta legislația și va sesiza organele de control, dacă va fi cazul.

"Ministerul Sănătăţii regretă situaţiile create şi va întreprinde acţiuni necesare pentru a implementa şi a asigura respectarea actelor normative în vigoare. Ministerul Sănătăţii îndeamnă populaţia să anunțe cazurile când observă abateri de la norme când le sunt prescrise medicamente pe altfel de formulare decât cele aprobate de minister sau alte nereguli de prescriere", a comunicat purtătorul de cuvânt Ministerul Sănătăţii, Cristina Stratulat.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a precizat care sunt condiţiile legale de prescriere a medicamentelor şi ce reguli trebuie să respecte medicii şi farmaciştii.

Reamintim că în weekend opt învinuţi în dosarul schemei de comercializare ilegală a medicamentelor au fost plasaţi după gratii. Alţi 11 au fost plasaţi în arest la domiciliu. O persoană nu a fost adusă în instanţă, întrucât se află la spital.

În total, sunt cercetate 20 de persoane. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, medicii riscă până la zece ani de puşcărie, iar reprezentanţii companiilor farmaceutice câte şase ani de detenţie.

Lasă un comentariu