Mesajul președintelui Parlamentului, Andrian Candu pentru primarul ales al Capitalei

Embed:

"Dragă Andrei, vreau să te știu în siguranță!" Este mesajul președintelui Parlamentului, Andrian Candu pentru primarul ales al Capitalei. Asta după ce Andrei Năstase a fost surprins într-un video, realizat chiar de el, că nu a purtat centura de siguranță. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Candu îl îndeamnă pe Andrei Năstase să se alăture campaniei #RoadSafety.

Șeful legislativului a scris că își dorește ca primarul ales al Chișinăului să fie în siguranță pentru că și-a dat votul pentru el și așteaptă să demonstreze că poate face treabă la Primărie. Candu îl îndeamnă pe Năstase să nu se axeze pe aprecierile de pe rețelele de socializare, dar să răspundă campaniei #Eu_port_centura_de_siguranță.

Îndemnul președintelui Parlamentului vine după ce Andrei Năstase a publicat în această dimineață un video realizat din mașină, iar pe toata durata acestuia, Năstase nu și-a cuplat centura de siguranță. Inspectoratul Național de Patrulare afirmă că va examina cazul și va veni ulterior cu o reacție.

Potrivit legislației, în aceste situații amenda este aplicată șoferului care trebuie să se asigure că pasagerul și-a cuplat centura. Acesta riscă amendă de până la 600 de lei. Andrei Năstase nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația.

La sfârşitul anului trecut, în calitate de ambasador al siguranţei rutiere, Andrian Candu a lansat această campanie socială a cărei scop este siguranța în trafic. Startul a fost dat printr-un scurt filmuleț postat pe pagina şefului Legislativului de pe o reţea de socializare, unde Andrian Candu a îndemnat prin propriul exemplu persoanele să se asigure în trafic, purtând centura de siguranță.

Lasă un comentariu