Mărţişorul, inclus în lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii

Embed:

Veste bună la sfârşit de an! Mărţişorul a fost inclus în lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii. Ministrul Educaţiei, culturii şi cercetării susţine că, astfel, ţara noastră va deveni mai atractivă pentru turişti.

"Este o bucurie enormă, astăzi, la început de iarnă, la început de decembrie, că un alt simbol al nostru, al treilea la număr, face parte din cele mai importante elemrnte ale patrimoniului cultural imaterial universal. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l demonstrezi experţilor este unicitatea elementului."

Decizia a fost luată la în cadrul şedinţei UNESCO care a avut loc pe insula Jeju din Coreea de Sud, iar dosarul a fost depus de Republica Moldova, România, Bulgaria și Macedonia. Anul trecut în lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității a fost incluse şi tehnicile tradiţionale de realizare a covoarelor moldoveneşti. În 2013, ţara noastră şi România au mai introdus pe lista patrimoniului UNESCO "Colindatul de ceată bărbătească în România și Republica Moldova".

Lasă un comentariu