Mare îmbulzeală la târgul de cariere în domeniul IT, cel mai plătit în țara noastră

Embed:

Mare îmbulzeală la târgul de cariere în domeniul IT, cel mai plătit în țara noastră. Sute de studenți ai facultăților de profil au venit cu un singur gând: să cucerească angajatorii unor companii multinaționale sau de ce nu, să se aleagă cu ofertă de stagiere peste hotare. Ultimii însă s-au pregătit minuțios. Candidații au fost testați pe loc la capitolul aptitudini profesionale.

Pentru a fi admiși la interviu, tinerii au fost supuși unor teste interactive din domeniul programării, menite să-i selecteze pe cei mai buni.

''În cadrul prezentării organizăm trei concursuri. Sunt întrebări legate de compania noastră și informatică. Cele mai grele întrebări sunt legate de limbajul JAVA'', a spus manager companie IT, Sergiu.

"Căutăm persoane talentate care și-ar dori să crească nu doar pe partea  de cunoștințe în IT, dar și pe partea de personală. Ca sa putem construi împreună o societate în IT", a spus specialistă IT, Sabina Păulescu.

Pe lângă vânarea potențialilor joburi, participanții au putut profita din plin de lecții valoroase oferite de cele mai active companii IT din Moldova.

"ICT Career Orientation a fost gândit foarte mulți ani în urmă pentru a educa viitori angajați ca să-și aleagă o carieră sau o direcție de carieră anumită", a spus organnizatoare eveniment, Ana Chiriţa.

"Sunt oportunități de a merge să lucrezi direct la client , oportunități de deplasare", a spus specialistă IT, Natalia Surdu.

"Se încearcă a fi un schimb de experiență permanent între oficii, workshop-uri și diferite traininguri", a spus specialistă IT, Natalia Surdu.

Printre studenții care au studiat îndeaproape ofertele se află și Sandu. Dacă acum câțiva ani tânărul se vedea pilot, astăzi speră să se afirme în industria gaming-ului.

"Cel mai mult mi-aș dori să me orientez spre gaming sau pe crearea aplicațiilor mobile", s spus studentul, Sandu.

Marius în schimb și-a construit deja o carieră. A pornit de la zero, a consultat diverse propuneri, iar astăzi se poate lăuda cu funcția de „software developer” într-o companie mare de IT.

Este regula ''zece mii de ore''. Dacă facem ceva timp de 10 mii de ore devenim profesioniști în acel ceva.

''ICT Career Orientation'' s-a aflat la cea de-a 8-a ediție.

 

Lasă un comentariu