"Macbeth", premieră la Chişinău

Embed:

Teatrul Național de Operă și Balet se pregăteşte de premiera anului - opera „Macbeth”, de Giuseppe Verdi, bazată pe tragedia cu acelaşi nume a marelui Shakespeare. Spectacolul de la Chişinău este realizat după regia lui Andrea Battistini din Italia.

Soliştilor le revine o misiunea grea, deoarece intepretarea dramelor lui Shakespeare necesită multă muncă, talent şi dedicaţie. Opera „Macbeth“ abordează un subiect important cum ar fi slăbiciunile umane şi răsplata pentru acestea. Totul începe atunci când comandantul de oşti întâlnește câteva vrăjitoare, care i-au menit că va obţine tronul regal.

"O răutate de femeie înmulţită la dorinţa de a fi puternică, bogată, de a face toată lume să-i slujească la picioarle ei", a menţionat interpreta partiturii lui lady Macbeth, Rodica Picireanu.

Membrii trupei sunt convinşi că problemele evidenţiate vor rămâne mereu actuale.

"El este un bărbat care după 2 secunde după ce a ucis pe Duncano deja are remuşcări. Imediat se incep probleme în sufletul lui", a spus regizorul, Andrea Battistini.

"Este o lucrare genială, este foarte greu să interpretezi în conformitate cu starea eroului", a comunicat interpretul partiturii lui Macbeth, Plamen Dimitrov.

În această săptămână, spectacolul va fi jucat de două ori - miercuri şi vineri, de la ora 18:00.

Lasă un comentariu