Lucrările de reparaţie şi curăţenie în taberele de vară au început

Embed:

Guvernul a aprobat ieri o hotărâre, care prevede că tabere de vară pentru copii trebuie să fie gata până în data de 18 mai. Lucrările de reparaţie şi curăţenie au început deja de o săptămână, iar directorii taberelor cheltuiesc mulţi bani, pentru a le asigura copiilor toate condiţiile necesare.

"Noi trebuie să ne pregătim pentru sezonul estival. Am început o serie de lucrări intense. Reparaţie capitală a acoperişului cantinei, după aceea reaparaţia sistemului de canalizare exterioară", a comunicat directorul unei tabăre de vară, Ion Munteanu.

Muncitorii spun că lucrează zilnic, doar ca să reuşească să finiseze lucrările la timp

"Facem curăţenie pentru copiii care se vor odihni la vară. Copiii noştri sunt foarte frumoşi, foarte educaţi". 

Autorităţile afirmă că toate lucrările trebuie să fie realizate calitativ, iar deoarece în scurt timp vor începe verificările.În acelaşi timp, reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării susţin că preţurile pentru odihna la tabără sunt accesibile.

"Costul orientativ al unei zile este determinat prin această hotărâre de Guvern. El nu trebuie să depăşească de regulă într-o tabără cu finanţare de stat 175 de lei per zi", a spus consultantul principal, Direcţia învăţământ general, Daniela Cotovițcaia.

În taberele de vară se odihnesc, anual, circa 70 de mii de copii.

Lasă un comentariu