Locuitorii din satele Tomai şi Baurci, raionul Ceadîr-Lunga, vor intra în iarnă cu străzile principale reparate

Embed:

Locuitorii din satele Tomai şi Baurci, raionul Ceadîr-Lunga, vor intra în iarnă cu străzile principale reparate. Cel puțin asta le promit autorităţile şi constructorii. Reabilitarea drumurilor este este finanțată din fonduri locale, dar şi europene.

În satul Tomai, lucrările pe cei 600 de metri de drum principal, sunt în toi. Până acum a fost scos stratul de asfalt şi au fost acoperite toate gropile. În câteva săptămâni, muncitorii vor începe să pună pavajul.

"Drumul era foarte deteriorat. Era imposibil să circule şi maşinile, şi oamenii. Toţi mergeau pe marginea drumului. Îl fac foarte frumos. Să dea Domnul să-l termine, pentru că toţi pe aici vom fi conduşi pe ultimul drum."

"Foarte bine că îl repară. Alături este biserica. Majoritatea oamenilor trec pe aici. Zona este populată. Minunat!"

Lucrările costă 150 de mii de dolari, bani împărțiți aproape egal între autoritățile locale și partenerii europeni.

"Erau doar râpe şi gropi, iar oamenii spuneau că, din cauza gropilor, mortul se poate trezi până ajunge pe acest drum la cimitir", a spus primarul satului Tomai, Fiodor Topciu.

Şi drumul central din satul Baurci este reparat, pe o lungime de 700 de metri. Lucrările costă 130 de mii de dolari.

"Era greu de trecut. - De ce? - Trebuiau demult să-l repare. Drumul trebuie de făcut neapărat."

"După o ploaie, era posibil de trecut până aici, dar mai departe - imposibil."

Strada nu a mai fost reabilitată de mai bine de 40 de ani.

"Este foarte important pentru că este drumul principal. Oamenii abia aşteaptă să fie terminată măcar o porţiune", a spus viceprimar al satului Baurci, Mihai Ostrioglo.

Cele două drumuri sunt reparate în cadrul unui program de dezvoltare socio-economică a Găgăuziei şi Taracliei. În acest an, în regiune sunt implementate 40 de proiecte, pentru care UE a alocat peste trei milioane de euro. 

Lasă un comentariu