La pescuit cu cormoranii

Embed:

Şi dacă tot marcăm ziua pescuitului, vrem să vă arătăm o metodă veche de a prinde peşte, care este pe cale de dispariţie, dar încă se mai practică de doi fraţi din China.

De-a lungul râului pitoresc Lijiang, cei doi pescuiesc cu ajutorul cormoranilor. Fără a utiliza tehnici moderne pentru a prinde peştele, ei au stabilit relaţii speciale cu păsările lor, care îi ajută în această îndeletnicire deja de şase decenii.

Huang Yuechang şi Huang Mingde pescuiesc cu ajutorul cormoranilor, unul de 70 de ani, iar altul de aproape 60 de ani.

"Această formă de pescuit este practicată în familia noastră de şapte generaţii",a spus pescar, Huang Yuechang.

Înainte de a începe procesul, la gâtul păsărilor este legat un fir de iarbă. Apoi acestea sunt lăsate în apă ca să vâneze prada.

"Când pescuieşti cu păsările, prinzi un peşte în doar un minut din momentul în care pasărea a intrat în apă",a spus pescar, Huang Yuechang.

De fapt, din instinct, păsările pur şi simplu îşi caută hrana. Şi doar în momentul în care prada se dovedeşte a fi prea mare pentru a fi înghiţită, intervine unul dintre fraţi pentru a o "confisca".

"Deci, când pasărea prinde un peşte mare, noi o remunerăm cu unul mic. Trebuie să stabileşti o relaţie cu ea şi să-i satisfaci necesităţile", a spus pescar, Huang Yuechang.

Huang Yuechang a învăţat această modalitate de a prinde peştele de la tatăl său, dar şi de la fratele mai mare. Doar că acum, nu are cui să transmită drept moştenire toată experienţa sa, pentru că tinerii folosesc metodele moderne de pescuit. Dacă în trecut, generaţii întregi îşi întreţineau familiile folosind cormoranii, acum s-a trecut la plasele de pescuit. 

Lasă un comentariu