Îşi aşteptau mama acasă. Copiii femeii care a murit în ajun în accidentul rutier produs în România, distruşi de durere

Embed:

S-a pornit acasă pentru că nu a vrut să-şi lase copiii singuri de sărbători, însă aşa şi nu a ajuns în satul natal, Jora de Mijloc. Veronica Gore, femeia de 33 de ani care a murit în ajun în accidentul rutier produs în România, a lăsat în urmă doi băieţi: de 9 şi respectiv 13 ani. Ieri, trupul neînsufleţit al femeii urma să ajungă acasă.

"Am făcut curat, am făcut tot ordine în casă. Era cald în casă", a spus copilul victimei, Andrei Gore.

Acum doi ani, Veronica şi soţul său şi-au lăsat copiii în grija părinţilor bătrâni şi au plecat în Cehia, unde şi-au găsit de lucru la o fabrică de televizoare. Aveau mare nevoie de bani: băieţii cresc mari, iar casa trebuie reparată. Odată la trei luni soţii reveneau acasă. De această dată soţul Veronicăi a rămas în Cehia. Iar femeia, mânată de dorul pentru copii, s-a pornit la drum. Acasă era aşteptată cu mult drag. 

"Ea mă ajuta la toate, îmi spăla perdelele, covoarele, ne ajutam una pe alta. Toată speranţa era în ea, eu îi ţineam băieţii şi ea mă ajuta cu toate. O aşteptam ca pe nu ştiu ce să vină, i-am făcut mâncare", a povestit soacra victimei, Vera Gore.

Cei apropiaţi au aflat despre tragicul accident de la televizor. Nici pentru o clipă nu s-au gândit că acolo a murit Veronica. 

"Se întâmplă cazuri de acestea multe şi nu m-am gândit la aşa ceva. Şi au început să ne sune, să ne spună că iaca, cu mare regret, cine vă este ea, fiică sau noră, dar a decedat în accident. Era cuminte, ne împăcam, fără dânsa noi nu putem face nimic", a spus socrul victimei, Isache Gore.

Veronica era stimată de toată lumea din sat, spun vecinii.  

"Trăiam tare bine, era foarte bravo. Noi am vorbit pe Skype şi ea mi-a spus că iaca mă pornesc acasă şi când a ajuns în România mi-a scris iarăşi pe la ora 12 noaptea şi deja dimineaţa s-a întâmplat".

"Deja bărbatul ei nu ştiu ce o să mai facă. Asta e un şoc tare mare. Şi băieţii tot sunt şocaţi. Ei amândoi îs foarte bravo. Iaca, timp de un an de zile şi-au făcut gardul, şi-au făcut fântână în ogradă. Era tare bravo, era gospodină".

Amintim: doi cetăţeni moldoveni au murit duminică într-un grav accident rutier, produs în judeţul Harghita, România. Şoferul microbuzului cu destinaţia Praga - Orhei a pierdut controlul volanului, din cauza ninsorii şi a poleiului. Vehiculul a derapat de pe carosabil şi a fost proiectat violent într-un stâlp, după care s-a răsturnat. Cealaltă victimă, un bărbat din oraşul Durleşt, avea 34 de ani.

Lasă un comentariu