Iron Man a stabilit un record

Embed:

Zicala „Viața bate filmul” l-a inspirat pe un inventator din Anglia să doboare un record mondial. Bărbatul s-a transformat pentru câteva minute în celebrul personaj "Iron Man", datorită unui costum jetpack, care l-a propulsat direct în Guiness Book.

Cunoscut drept fondatorul companiei britanice de tehnologii „Gravity Industries”, Richard Browning a reușit să îmbine cunoștințele din domeniu cu admirația pe care o are față de personajul Iron Man. Englezul a creat un costum jetpack, iar până la înregistrarea unui nou record nu a fost decât un pas.

Browning a zburat 100 de metri deasupra unui lac din Reading, înregistrând viteza impresionantă de 52 de kilometri pe oră, după care a căzut în apă.

Aterizarea nereușită însă nu a mai contat, pentru că performanța a fost stabilită. La baza așa-zisului costum de Iron Man stau șase turbine ce se alimentează cu kerosen. Jatpackul se deplasează în funcție de mișcările corpului, fără influența unui dispozitiv suplimentar.

''Jetpack-ul are aproximativ 45 de kilograme. Când motorul este pornit poți simți energia, iar momentul în care începi să zbori e o adevărată plăcere'', a spus pilotul, Richard Browning.

Inventatorul are de gând să perfecțioeze costumul, pentru a putea zbura mai mult și mai rapid.

Lasă un comentariu