Intoxicaţi cu vin fermentat

Embed:

Vinul nou face victime. Două femei au fost găsite fără suflare într-un beci din localitatea Pelinei, din raionul Cahul. Femeile au căzut drept victime ale fermentației mustului.

Alături de ele, stăpânul gospodăriei, în vârstă de 49 de ani, a fost găsit în stare de inconștiență, din aceleași motive. Cel mai probabil, vecinii au dat peste ei, anunţând imediat medicii. Ajunşi la locul cu pricina, medicii au constatat că bărbatul este singura victimă care mai respiră.

Tragedia s-a petrecut ieri după-amiază. După ce au pus vinul în beci, la fermentat, bărbatul împreună cu două femei au intrat în încăperea neaerisită, fără să-şi dea seama, probabil, că-şi pun viaţa în pericol. Cu toţii s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

Pentru ambele femei acest lucru a fost fatal, bărbatul, însă, a scăpat cu viaţă fiind transportat de urgenţă la spital. Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanţele exacte ale producerii incidentului.

În acest context, angajaţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență recomandă cetăţenilor să fie mai prudenţi în perioada fermentării vinului. Totodată, ei sunt îndemnaţi ca fermentarea vinului să fie făcută în încăperi deschise şi  dotate cu ventilare.

Lasă un comentariu