Înstrăinau ilegal loturi de pământ. Primarul comunei Truşeni, preşedintele întovărăşirii pomicole din localitate, şi un fost inginer cadastral, reţinuţi de către ofiţerii CNA

Embed:

Primarul comunei Truşeni, Ion Apostol, preşedintele întovărăşirii pomicole din localitate, dar şi un fost inginer cadastral, în prezent om de afaceri, au fost reţinuţi de către ofiţerii CNA. Ei sunt suspectaţi de înstrăinarea ilegală a loturilor de pământ, proprietate publică. În ajun, la domiciliile suspecţilor au fost efectuate percheziţii.

Potrivit unei investigaţii, începute încă în luna ianuarie, un grup de persoane, printre care actualul primar, dar şi preşedintele întovărăşirii pomicole din localitate, ar fi organizat înstrăinarea de loturi, cu ulterioara vânzare a acestora unor terţi. Costul unui teren ajungea la 10 mii de euro. Iar pentru ca totul să arate legal, cumpărătorii primeau dreptul de proprietate cu un număr de înregistrare din anii 90, atunci când s-ar fi constituit întovărăşirea pomicolă. În acest fel, cumpărătorii deveneau membri ai întovărăşirii cu drepturi depline asupra terenurilor. Asta chiar dacă tranzacţiile, de facto, se desfăşurau în perioada de după anii 2000.

Anchetatorii stabilesc cercul tuturor figuranţilor în acest dosar.

Lasă un comentariu