Inspiraţi de modelul Dracula din România, un sat din Serbia speră să atragă turiști cu propriul vampir

Embed:

Inspiraţi de modelul Dracula din România, sătenii din Kisiljevo, un sat din Serbia amplasat la 100 de kilometri est de Belgrad, speră să profite de legenda unui vampir local, pentru a atrage mai mulţi turişti.

Deocamdată, mormântul anonim, care ar putea fi cel al lui Petar Blagojevic, un ţăran care a murit în 1725, nu oferă un spectacol comparabil cu cel al Castelului Bran, care atrage vizitatori din întreaga lume. Însă acest mic inconvenient nu îi împiedică pe sătenii din Kisiljevo să îşi facă planuri, într-o regiune în care superstiţiile şi poveştile cu vampiri sunt abundente.

În cazul Kisiljevo, povestea cu vampirul local a fost documentată de Frombald, un reprezentant al monarhiei habsburgice. Potrivit unei istorioare, publicată într-un ziar vienez de epocă, sătenii înspăimântaţi din Kisiljevo au cerut efectuarea unei anchete care a dus la deshumarea trupului lui Petar Blagojevic.

După aproape trei secole, cei din Kisiljevo, localitate amplasată în apropiere de oraşul Veliko Gradiste de pe malul Dunării, vor să profite de această legendă locală. Sătenii speră că acest lucru îi va determina pe turiştii care fac croaziere pe Dunăre şi care se opresc în Veliko Gradiste, să treacă şi prin Kisiljevo.

Lasă un comentariu