Înşelaţi cu o îngheţată

Embed:

O îngheţată în schimbul unui telefon mobil. În acest mod, un adolescent, în vârstă de 17 ani, înşela minorii.

După ce le câştiga încrederea, prin înşelăciune, acesta îi ducea la magazin şi le cumpăra îngheţată. Sub pretextul, că trebuie urgent să dea un sunet, el ar fi cerut telefonul mobil unuia dintre minori, iar apoi a dispărut fără urmă. Incidentul s-a petrecut acum două luni.

Atunci, părinţii băiatului rămas fără telefonul mobil, în valoare de 6.400 de lei, au alertat oamenii legii, precum că fiul lor ar fi fost tras pe sfoară. În urma măsurilor speciale de investigaţii întreprinse de către anchetatori, individul a fost identificat şi reţinut.

Organele de drept au stabilit că el este suspectat şi de jaf. Acesta ar fi deposedat de telefonul mobil şi pe un alt minor, în vârstă de 11 ani, după ce s-ar fi jucat împreună în curtea unui bloc de locuinţe. Prejudiciul material cauzat acestuia a fost estimată la suma de 8.600 de lei.

Acum bănuitul este cercetat penal. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă să se aleagă cu pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 11.000 de lei până la 17.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 până la 240 de ore sau puşcărie de la doi la cinci ani.

Lasă un comentariu