Incident şocant la Făleşti! Un adolescent de 14 ani a încercat să-şi curme viața

Embed:

Incident şocant într-un sat din raionul Făleşti. Un adolescent de 14 ani a încercat să-şi curme viața, după ce s-a certat cu fratele şi părinţii săi. Băiatul a fost salvat in extremis de către vecini şi este internat în stare gravă în spitalul din Făleşti.

Adolescentul urmează să fie transferat la Spitalul Clinic Municipal din Bălți.

"L-a adus în mod urgent, inconștient, cu cenoză pronunțată a feței imediat, aspirat. Acum starea e cu mult mai bună, dar rămâne gravă", a informat șeful Secției Reanimare, Spitalul Fălești, Sergiu Bucătaru.

Mama copilului a spus că nu-și poate explica gestul băiatului.

"Dacă aș fi în mintea lui, aș spune ce a vrut, dar așa… Poate dintr-o joacă ceva, nu știu, eu singură nu știu ce a vrut el".

Și oamenii din sat sunt șocați de cele întâmplate.

"Eu nu mă gândesc că băiatul acesta poate să facă așa ceva singur, din pochia lui. Și școala știe că e tare deștept băiatul, tare multe lucruri are făcut de mâna lui".

Poliția a inițiat o anchetă pentru incitare la suicid.

"Băiatul a fost găsit de către vecini în grădina locuinței sale strangulat într-un pom. Imediat i-a fost acordat primul ajutor medical și transportat de urgență la Spitalul Raional Fălești", a comunicat ofițerul de presă al IP Fălești, Ludmila Condrat.

Psihologii recomandă părinților să supravegheze comportamentul adolescenților, care sunt foarte sensibili.  

"Părinții nu trebuie să-și arate autoritate față de copii, dar să discute de la egal la egal. Ar trebui foarte mult să-i intereseze cu se ocupă copiii în timpul liber, pentru că este foarte important", a menţionat psihologul, Liliana Nani.

La începutul acestei luni, o altă adolescentă de 13 ani din orașul Făleşti a încercat să-şi pună capăt zilelor, dar a fost salvată în ultimul moment.

Lasă un comentariu