În timpul sărbătorilor de iarnă s-a mâncat și s-a băut cât șapte

Embed:

În timpul sărbătorilor de iarnă oamenii nu s-au zgârcit la cumpărarea alimentelor şi băuturilor şi au petrecut pe cinste. Comercianţii au rămas nespus de mulţumiţi: sub ritmurile jingle bells şi ale colindelor tradiţionale, vânzările acestora practic s-au dublat.

Cel mai mare producător de vinuri, bunăoară, a vândut aproape un milion de sticle - aproape cu o treime mai mult, comparativ cu sărbătorile de iarnă de anul trecut.

"Cele mai solicitate spumante au fost demidulce şi cele dulci. Este ceva tradiţional pentru noi, dar şi spumantele brute. Observăm o tendinţă în acest sens, în acest an s-au vândut mai multe spumante brute", a comunicat purtătorul de cuvânt la cea mai mare vinărie, Rodica Căruntu.

Şi companiile de panificaţie şi-au sporit vânzările în perioada sărbătorilor de iarnă. Cea mai mare întreprindere din ţară a vândut, în total, 290 de tone de marfă, cu 45 la sută mai mult, comparativ cu lunile anterioare.

"În perioada sărbătorilor de iarnă, combinatul a produs şi a comercializat peste 140 tone de torturi, produse de cofetărie, cum ar fi: biscuiţi, napolitane , turte dulci peste 100 de tone. La fel şi tradiţionalul Crăciunel s-a produs şi s-a comercializat peste 35 de tone", a afirmat şeful serviciului vânzări la o fabrică de panificaţie, Ana Petrov.

De sărbători au fost scoase la vânzare, în total, 56 de mii de brazi, dintre aceştia s-au vândut peste 15 mii. Chiar şi aşa, vânzările sunt mai mari decât în anul trecut, spun reprezentanţii pepinierei din Străşeni.

"Spre vânzare au fost expuşi în jur la 20 de mii de molizi, s-au realizat puţin peste patru mii. Cei mai solicitaţi au fost de 1 metru, 2,5 sau 3 metri", a spus şeful adjunct pepinieră, Străşeni, Alexandru Paduratie.

Lasă un comentariu