În saloanele auto din ţară bate vântul! Moldovenii cumpără la greu maşini de peste hotare

Embed:

În saloanele auto din ţară bate vântul! Moldovenii cumpără la greu maşini de peste hotare. Datele oficiale arată că anul trecut, valoarea vehiculelor aduse din străinătate a ajuns la 77 de milioane de dolari. Cifra reprezintă 87 la sută din totalul importurilor efectuate de persoanele fizice. Statisticile mai relevă că în topul preferinţelor sunt "caii de fier" la mâna a doua. Sunt mai ieftini și au un consum redus.

Marcel se plimbă prin Străşeni la volanul un BMW seria 5, adus tocmai din Letonia. Maşina produsă în 2003, l-a costat nici patru mii de euro. Tânărul susţine că în Moldova ar fi dat de două ori mai mult pentru un astfel de automobil.

"Decât să dai șapte mii de euro, mai bine dai trei, nu? BMW este visul meu din copilărie, BMW este o mașină foarte bună. Este o mașină care poți merge și încet și repede și poți să faci și depășirea cum vrei tu, înțelegeți?", a spus locuitorul satului Codreanca, raionul Străşeni, Marcel Ganea.

Chiar dacă automobilul este mai vechi de zece ani, şoferul spune că nu regretă achiziţia.

"Mai mari temeri am de mașini din Moldova, care merg pe drumurile noastre, ce se întâmplă aici", a spus locuitorul satului Codreanca, raionul Străşeni, Marcel Ganea.

La fel ca şi Marcel gândesc mii de moldoveni. Volumul importurilor de automobile efectuate de persoane fizice a crescut anul trecut cu nouă la sută faţă de 2015. 

"Eu atunci am ales să fie bună, calitativă și preţul să fie accesibil. Mașina poate să fie și veche, dar să fie păstrată".

În total, anul trecut, persoanele fizice au introdus în ţară mărfuri și produse în valoare de aproximativ 88 de milioane de dolari, în creştere cu 13 procente faţă de 2015.

Lasă un comentariu