În raionul Cimişlia, drumurile principale din 13 sate au fost deja reparate

Embed:

În raionul Cimişlia, drumurile principale din 13 sate au fost deja reparate. Lucrările au loc în cadrul Programului Naţional Drumuri bune pentru Moldova, lansat de Guvern. În aceste zile drumarii muncesc în comuna Ialpujeni.

În reparaţie se află o porţiune de drum cu lungimea de aproape doi kilometri. Bugetul lucrărilor se cifrează la peste două milioane de lei.

"Asfaltul este făcut la Cimişlia la uzina noastră şi foarte bine că este aproape şi se aduce fierbinte. Dăm o garanție că 30-40 de ani cred că va ţine", a afirmat şeful de şantier, Alexandru Ivanov.

Oamenii sunt foarte bucuroşi, mai ales că asemenea lucrări nu s-au făcut în sat timp de aproape 40 de ani.

"Sunt foarte mulţumit, se va termina un pic praful, mai dispar gropile care au fost cu apă, căci te stropeau maşinile când stăteai la poartă".

"Este o mândrie pentru noi că se face drum asfaltat, bun şi mulţumim la guvernarea care face".

În urma lucrărilor, căile de acces către primărie, oficiul poştal, casa de cultură, şcoală şi grădiniţă au fost total renovate.

"În grădiniţă, în prezent, sunt 42 de copii, pe jos vin, alţii cu transportul propriu, dar mai mulţi vin pe jos şi cred că vor fi toţi bucuroşi de acest drum", a declarat directoarea grădiniţei Ialpujeni, Nadejda Cuflic.

"Drumul este foarte binevenit pentru satul nostru. Este un proiect foarte minunat".

În curând va fi reparat şi drumulul central din satul Marienfeld.

"Niciodată nu reuşeam să facem acest lucru fiindcă colectarea impozitelor este de la 350 de mii la 400 de mii şi noi nu reuşeam niciodată. Mulţumim actualei guvernări care ne-a alocat suma de bani pentru reparaţii", a comunicat primarul satului Marienfeld, Eremei Paşcaneanu.

În raionul Cimişlia vor reabilitate drumuri din 36 de localităţi. Bugetul proiectului se cifrează la 52 de milioane de lei. Până acum au fost reparate porţiuni de drum din 13 sate, inclusiv în Batîr, Selemet, Mihailovca, Troieţcoe, Lipoveni şi Gura Galbenei.

"Lucrările se fac după normele tehnologice, timpul este favorabil, lucrările sunt de calitate", a menţionat şeful adjunct Administraţia de Stat a Drumurilor, Ion Drucec.

În total, în cadrul Programului național "Drumuri bune pentru Moldova" lansat de Guvern la iniţiativa preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, vor fi reabilitate peste 1200 de kilometri de drumuri locale. Investiţiile se ridică la 1,6 miliarde de lei.

Lasă un comentariu