În memoria eroilor. Sergiu Andreev şi Ovidiu Şeremet, luptătorii care şi-au jertfit vieţile pe câmpul de luptă în timpul războiului de pe Nistru, comemoraţi

Embed:

Ieri s-au împlinit 26 de ani din ziua morţii a doi luptătorii din satul Cioara, raionul Hânceşti. Sergiu Andreev şi Ovidiu Şeremet şi-au jertfit vieţile pe câmpul de luptă în timpul războiului de pe Nistru. Rudele, camarazii de luptă, autorităţile locale şi oamenii simpli din sat şi-au cinstit astăzi eroii.

Mama lui Sergiu Andreev a venit tocmai din oraşul Kemerovo, Rusia, pentru a-l comemora pe fiul ei. Valentina Andreeva poveşteşte că atunci când Sergiu a plecat la război, ea lucra la o fabrică avicolă din satul Cioara, raionul Hânceşti, iar soţul muncea în parcul auto. 

"Dacă avea norocul să trăiască, avea să am nepoţi mari deacum. Tare băiat bun a fost, nu laud că mi-i fecior, dar într-adevăr. Îmi pare bine că tare buni prieteni a avut şi mă ajută la greu", a spus mama lui Sergiu Andreev, Valentina Andreeva.

Prima profesoară a lui Sergiu Andreev păstrează în memorie cele mai frumoase amintiri.  

"Participa la toate măsurile pe care le făceam. Chiar din armată când a venit, ne întâlneam, el aşa bucuros era de Doamne fereşte, mă stima. Am fost la înmormântare chiar .. îmi pare rău", a povestit prima profesoară a lui Sergiu Andreev, Eugenia Sonic.

În memoria lui Sergiu Andreev, autorităţile locale au decis să denumească gimnaziul în numele lui. De asemenea, prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova din 24 august 1992, Sergiu Andreev a fost decorat post-mortem cu Ordinul Republicii.

"Bravul erou chiar merită toată lauda prin faptul că a fost un elev foarte bun. Însăşi numele Sergiu Andreev răsună şi elevii, discipolii acestei instituţii sunt demni că port acest nume", a afirmat directorul gimnaziului Sergiu Andreev, Galina Gherela.

"L-am cunoscut şi pe Sergiu Andreev, chiar am luptat pe aceleaşi poziţii, domnul Şeremet mi-a fosr profesor de educaţie fizică şi dumnealui ne-a acordat un sprijin important atunci când duceam luptele în Tighina. Pentru noi este o datorie sfântă, cei care am rămas în viaţă, să fim alături de părinţi", a comunicat preşedintele Asociaţiei Credinţă Patriei, Ghenadie Cosovan.

Lasă un comentariu