În era noilor tehnologii, tot mai mulți tineri acced cu pași siguri spre titulatura de „inventator”

Embed:

În era noilor tehnologii, tot mai mulți tineri acced cu pași siguri spre titulatura de „inventator”. Printre ei sunt Alexandru şi Mihai, doi entuziaşti din Capitală, pasionați de inginerie și IT de când se țin minte. Dacă acum câțiva ani, băieţii doar experimentau la acest capitol, astăzi se pot lăuda cu zeci de proiecte, care au prins viață şi au trezit chiar şi interesul investitorilor de peste hotare.

Alexandru şi Mihai nu duc niciodată lipsă de idei, dar cel mai important e că pe majoritatea dintre ele au reuşit să le implementeze. De la roboți pentru copii și până la aplicații mobile  – pe toate le-au realizat în laboratorul lor. Visul tinerilor este de a transforma marea lor pasiune într-un job de succes.

"Am creat acest start-up pentru că ne-am împiedicat de mai multe probleme când lucram la proiecte ecologice. E foarte dificil să găseşti personal şi voluntari pentru un proiect", a spus co-fondator start-up, Mihai Ciobanu.

Cea mai nouă invenție a tandemului creativ este o aplicaţie, menită să selecteze automat candidații potriviți pentru un job în domeniul ecologiei.  Curios lucru, nu?

"Persoana care intră în aplicaţie vede deja quest-uri cu diferite misiuni. Acceptând un quest, persoana trece prin misiuni, câştigă bonusuri, puncte de experienţă şi acestea creează practic un CV online", a spus ondator start-up, Alexandr Iscenco.

Acum, după ce au reușit să trezească interesul  moldovenilor cu acest joc, tinerii inventatori au devenit populari și peste hotare, unde vor avea ocazia să caute alți… „agenți verzi”.

"Am comunicat cu mai mulţi oameni care s-au interesat de ceea ce facem şi e foarte probabil ca în scurt timp proiectul să dea roade", a spus co-fondator start-up, Mihai Ciobanu.

Și dacă pentru unii până și o figurină Lego pare a fi o construcţie complicată, atunci pentru Alexandru şi Mihai, asamblarea sutelor de componente minuscule ale unui robot reprezintă un challenge cât se poate de simplu. De curând, au meşterit, împreună cu câţiva copii, un android interactiv.

"Faceţi cunoştinţă cu R2D2.  La primul nivel robotul trebuie să meargă şi să ocolească un obstacol. La al doilea nivel copiii au făcut ca el să meargă şi să observe dacă în faţa lui există  un obstacol  sau nu şi în cazul în care există , robotul trebuie să găsească pe unde să meargă mai departe", a spus fondator start-up, Alexandru Iscenco.

Adolescenţii din ţara noastră care visează să calce pe urme lui Thomas Edison îşi pot etala talentele în cadrul concursului anual "Cel mai bun elev inovator". În acest an, evenimentul a ajuns la cea de-a zecea ediţie.

Lasă un comentariu