În anul 2018 vor fi reparate de două ori mai multe drumuri, faţă de anul 2017

Embed:

La anul vor fi reparate de două ori mai multe drumuri, faţă de anul acesta. 200 de kilometri vor fi renovaţi capital, iar 350 de kilometri vor fi reabilitați.

În total vor fi cheltuite peste patru miliarde de lei, iar jumătate din sumă va fi oferită, sub formă de grant sau împrumut, de finanţatorii internaţionali, a anunțat ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor, în Fondul Rutier va fi alocat în jur de un milard de lei. Tot un miliard de lei va fi cheltuit pentru drumurile locale. De asemenea, instituţiile financiare internaţionale vor acorda în jur de 2,5 miliarde de lei pentru reparaţia drumurilor.

Din aceşti bani, va fi reabilitat traseul Hânceşti - Lăpuşna - Leuşeni, o distanță de 37 de kilometri. Va mai fi dat în exploatare şi traseul Comrat - Ciumai, unde vor fi făcute lucrări pe o lungime de 55 de kilometri. Pe listă figurează şi traseul Chişinău - Ungheni.

În zona de Nord a ţării, va fi reabilitat drumulul care leagă orașul Bălţi de Sculeni, în total 54 de kilometri. Potrivit autorităţilor, în prezent sunt în derulare 17 contracte şi toate sunt în întârziere. Mai mult, trei dintre ele riscă să fie reziliate. 

 

Lasă un comentariu