Ilegalităţi descoperite la frontieră

Embed:

Ilegalităţi descoperite de către polițiștii de frontieră la hotarul ţării. În zilele precedente, oamenii legii au identificat două persoane care intenţionau să părăsească teritoriul Republicii Moldova cu acte false.

În primul caz este vorba despre un cetăţean al Israelului. Acesta, aflându-se la volanul unui Porsche Cayenne, a prezentat la controlul punctului de trecere Leușeni, un permis de conducere fals. Şoferul, în vârstă de 25 de ani, nu a putut explica neautenticitatea actului.

Potrivit lui, aşa a primit documentul din ţara de origine. Chiar şi aşa, versiunea sa nu l-a convins pe ofiţerul de la frontieră. Carnetul a fost retras şi remis spre expertiză. Totuşi, israelianul a putut să-şi continuie călătoria. Şi asta pentru că, la volan a urcat un pasager care-l însoţea şi avea actele în regulă.

Al doilea caz descoperit de către oamenii legii s-a produs la punctul de trecere Sculeni. Aici, un moldovean care circula cu un microbuz de pe ruta Chișinău – Paris, a prezentat un buletin de identitate român, cu semne vădite de falsificare.

Ulterior, el a recunoscut că acesta a fost procurat prin intermediul unei persoane necunoscute, cu care a comunicat pe internet, iar pentru document a plătit 100 de euro.

Şi în acest caz, actul urmează a fi supus unei expertize.

Ambele incidente sunt investigate de către angajaţii organelor de drept.

Lasă un comentariu