I-a ars casa chiar de Blajini. Locuința unei femei din satul Pîrjota, mistuită de flăcări

Embed:

 

I-a ars casa chiar de Blajini. Vorbim despre o femeie de 77 de ani din satul Pîrjota, raionul Râşcani. Incendiul a izbucnit luni dimineaţă, în jurul orei 10. Flăcările s-au extins, a urmat explozia unei butelii de gaz. Din fericire, stăpâna casei nu a fost rănită, însă a pierdut tot ce a reuşit să agonisească timp de o viaţă.

"A izbucnit tot odată de parcă era turnat cu solearcă, cu benzină. Ştiam că într-o carte aveam câteva ruble şi dau să intru în partea asta şi când deschid uşa ceea m-a bătut para şi am pus iată aşa mâna ca să pot intra să iau paralele şi n-am putut intra", a declarat locuitoarea satului Pîrjota, Antonina Covalciuc.

Vecinii i-au sărit în ajutor, însă era prea târziu.

"Când am venit ieşea para pe toate ferestrele şi era imposibil de intrat în casă. Au venit pompierii i-am ajutat să întindă şlangurile".

"A muncit o viaţă şi când a ajuns la bătrâneţe să nu aibă cuibul ei. I-am dat ce am putut, un ogheal, o pernă, de încălţat şi papuci şi halat şi o mie de lei i-am dat".

"Aici am să trăiesc, în curte. - E cam frig aici. - Deja Dumnezeu o să mă încălzească".

"O versiune prealabilă în cazul respectiv este vorba de neatenţia la utilizarea focului deschis. Toate circumstanţele urmează să fie stabilite ulterior, pentru a fi stabilită cauza exacta".

Autorităţile locale promit să acorde un ajutor femeii.

"Noi desigur că la şedinţa consiliului vom hotărî pozitiv. Probabil undeva cinci, zece mii de lei după cum avem posibilitatea", a comunicat primarul satului Pîrjota, Victor Gîrbu.

Lasă un comentariu