Hoţul în serie care a terorizat satul Vorniceni, a încăput pe mâna poliţiştilor

Embed:

A băgat în sperieţi un sat întreg şi a alertat până şi conducerea Inspectoratului General al Poliţiei. Cele 20 de gospodării din Vorniceni, Străşeni, prădate într-o singură lună, au ajuns ţinta unui individ din aceeaşi localitate, care a acţionat fără complici. Presupusul hoţ este şomer şi are antecedente penale.

Acum zece zile, vă relatam despre şirul de spargeri din satul Vorniceni, raionul Străşeni. Seria de furturi a determinat conducerea Inspectoratului General al Poliţiei să meargă în localitate şi să organizeze o şedinţă cu autorităţile publice. Adunarea s-a încheiat cu o anchetă de serviciu în cazul oamenilor legii din Străşeni.

La mai bine de o săptămână, poliţia anunţă despre descoperirea infracţiunilor. Incredibil, dar toate ar fi fost comise de un singur individ, şi nu de o grupare, cum s-a presupus iniţial.

Presupusul hoţ se afla acasă, când a fost luat pe sus de poliţişti. Tânărul de 21 de ani a povestit cu lux de amănunte ce lucruri a sustras din casele oamenilor. 

O parte dintre lucrurile sustrase au fost găsite în casa suspectului. Tânărul este şomer, aşa că avea timp berechet să cutreiere satul în căutarea unor noi ţinte. El pătrundea în locuinţe ziua sau noaptea, prin forţarea geamurilor şi a uşilor. 

"Unde vedea că nu sunt oamenii acasă sau îi urmărea că sunt plecaţi de acasă. Acolo, făcea spargerea. Cu antecedente penale: huliganism şi vătămare corporală gravă. Ducea aşa un mod parazitar de viaţă", a comunicat şeful Direcţiei Combaterea Crimelor Grave, INI, Igor Zglavuţa.

Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore şi riscă până la patru ani de puşcărie. 

Lasă un comentariu