Gherman Gorbunțov: Învinuirile aduse lui Vlad Plahotniuc de Comitetul de Investigație al Federației Ruse reprezintă o farsă și o provocare

Embed:

Învinuirile aduse liderului PDM, Vlad Plahotniuc, de Comitetul de Investigație al Federației Ruse reprezintă o farsă și o provocare. Afirmaţia aparţine lui Gherman Gorbunțov, care figurează şi el în acest presupus dosar. Bancherul rus este sigur că cel care încearcă să ducă în eroare opinia publică este nimeni altul decât Renato Usatîi.

"Este straniu, pentru că eu nu am depus nicio mărturie. Mai exact, m-am adresat acum trei ani, dar am fost refuzat. Nici nu ştiu cum aş putea să comentez. Este clar că aici este implicat Usatîi. Ştiu sigur însă că Plahotniuc nu are nicio legătură cu atentatul asupra mea, sunt convins în proporţie de 200 la sută. După acel refuz, nu am mai avut nicio treabă cu Comitetul de Investigație", a menţionat bancherul, Gherman Gorbunţov.

Site-ul rosbalt.ru, care face trimitere la o sursă din cadrul comitetului rus de investigaţie, a publicat o ştire în care afirmă că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal pentru instigare la ură pe criterii rasiale, politice, ideologice şi etnice.

– De ce în presa rusă au apărut acum aceste afirmaţii?
– Consider că acest lucru are legături cu vizita mea recentă în Moldova. Domnul Usatîi s-a activizat, a comentat bancherul, Gherman Gorbunţov.

Atentatul asupra lui Gherman Gorbunțov a avut loc în 2012, la Londra. Bancherul susţine că urmărește atent cum se desfăşoară ancheta și că speră la un proces echitabil.

– Ați fost și la procuratura din Moldova?
– Desigur, îmi pare rău că ancheta merge în altă direcție. Este clar că Usatîi se apără, deoarece nu vrea să ajungă după gratii. Este neplăcut să fii pe post de minge de volei, a spus bancherul, Gherman Gorbunţov.

Bancherul rus se află în prezent la Londra. Săptămâna trecută, el a revenit în Moldova, unde a fost interogat de procurori. Într-un interviu pentru Publika TV, Gorbunţov a declarat că omorul său a fost comandat de liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, care colaborează, în continuare cu asasinul Vitalie Proca. 

Lasă un comentariu