Gala Premiilor UNITEM 2018. Cei mai buni actori şi regizori de teatru s-au învrednicit de distincţii

Embed:

Munca celor mai buni actori şi regizori de teatru a fost apreciată în cadrul Galei Premiilor UNITEM 2018, care s-a desfăşurat în ajun în Capitală. Cei mai buni promotori ai frumosului s-au învrednicit de distincţii. Tradiţional, festivitatea de premiere este organizată, anual, în ajunul Zilei Internaţionale a Teatrului.

De titlul "Cel mai bun rol masculin" s-au învrednicit actorii Serghei Vokulovski de la Teatrul de "Dramă şi Comedie" din Tiraspol şi Alexandru Pleşca de la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu". 

- Asta înseamnă că tot ceea ce faci nu este în zadar şi este apreciat nu numai de public, dar şi de un juriu select.
- Care este secretul succesului?
- Muncă, muncă şi iar muncă. Trebuie să ai puţin talen, mult noroc şi evident multă muncă, a spus actorul, Alexandru Pleşca.

Premiul pentru cel mai bun rol feminin a fost obţinut de actriţa Dana Ciobanu de la Teatrul Geneza Art.

"Vreau să zic un mare mulţumesc şi mă închin în faţa membrilor familiei mele, familiei mele care mă întâmpină acasă cu căldură, este mare greutate să ai în casă un actor, o ştiţi şi dumneavoastră şi e bine când vii la călduţ, la totul gata", a menţionat actriţa, Dana Ciobanu.

Doi câştigători au fost desemnaţi şi la categoria "Cel mai bun spectacol pentru copii". Au fost premiate spectacolele "Omul de Zăpadă care voia să întâlnească soarele", jucat la Teatrul Republican "Luceafărul" şi "Harap Alb" jucat la Teatrul Municipal de Păpuşi "Guguţă".

"Noi chiar avem lucruri frumoase în ţară, chiar avem spectacole şi personalităţi care merită apreciate şi merită atenţia noastră", a afirmat directorul Teatrului Municipal "Guguţă", Gabriela Lungu.

Premiile au fost înmânate de către persoane notorii din domeniu, dar şi înalţi demnitari, pentru care, spun ei, teatrul are un rol important în viaţă.

"Toţi în copilărie am recitat poezii şi le-am recitat în publicului, a colegilor, de atunci ţin minte aceste emoţii când trebuia să ies să recit şi probabil prin acele sentimente pe care le-am trăit eu înţeleg cât este de dificil este munca actorilor", a comunicat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

"Deja de şapte ani, conducerea Partidului Democrat oferă premiul Anatol Pânzaru şi vreau să vă mărturisesc că este una dintre iniţiativele care este susţinută de toţi colegii fără excepţie", a afirmat deputatul PDM, Eugeniu Nichiforciuc.

"Realizăm tot ce ne stă în puteri pentru crearea unor condiţii mai bune de muncă şi de trai ale actorilor şi pentru aceea ca aceşti oameni să se simtă la ei acasă, adevăraţi creatori ai vieţii spirituale a acestui popor", a declarat ministrul Educației, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

În cadrul evenimentului au fost premiaţi mai mulți oameni de artă ai teatrelor din Chişinău, Cahul, Bălţi şi Tiraspol.

Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Republica Moldova a ajuns la cea de-a 17-a ediţie.

Lasă un comentariu