Fotografiile de tip selfie ne duc în depresie! Ultimele statistici arată că acestea determină tot mai mulţi oameni să apeleze la serviciile chirurgiei plastice

Embed:

Fotografiile de tip selfie ne duc în depresie! Ba chiar mai mult, ultimele statistici arată că acestea determină tot mai mulţi oameni să apeleze la serviciile chirurgiei plastice. Şi asta pentru că  pozele pe care ni le facem singuri, cu telefonul mobil, ne schimbă trăsăturile feţei cu până la 30 de procente, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani.

Potrivit unui sondaj prezentat recent de Academia Americană de Chirurgie Plastică şi Reconstrucţie a Feţei, 55 la sută dintre medicii specialişti în chirurgie plastică au declarat, anul trecut, că au avut pacienţi care au vrut să-şi facă o operaţie estetică, pentru a da mai bine în selfie-uri. Unii oameni aduc ca argument faptul că, în poze, au nasul prea mare sau par prea graşi.

De fapt, problema este că pozele, fiind făcute de la o distanţă mica, deformează aparenţele. Pentru a arăta bine în selfie, este nevoie de o distanţă de circa un metru şi jumătate între faţă şi telefon. Şi nu este o cifră luată din cap, ci un calcul matematic al cercetătorilor americani. Medicii specialişti în chirurgia plastică le recomandă oamenilor să se gândească de două ori, înainte să-şi facă o astfel de intervenţie.

O soluţie la frustrările amatorilor de selfie-uri ar fi dronele, concepute în acest scop, precum AirSelfie, inventată de un Italian. Drona este dotată cu o cameră ce face fotografii HD, cântăreşte doar 52 de grame şi încape într-o palmă.

Lasă un comentariu