Florile din centrul Capitalei au fost cumpărate legal, iar de săptămâna viitoare acestea vor fi plantate în parcuri

Embed:

Florile din centrul Capitalei au fost cumpărate legal, iar de săptămâna viitoare acestea vor fi plantate în parcuri. Primarul interimar Silvia Radu a făcut această declaraţie, după ce în presă au apărut critici, precum că ar fi cheltuit o sumă enormă pentru covorul de flori.

Radu a scris, pe o reţea de socializare că, în fiecare an, au fost achiziționate plante decorative, însă, timp de zece ani, chișinăuienii nu ştiau numărul şi costul acestora. Radu susţine că a decis să pună, iniţial, florile în forma unui covor, astfel încât oamenii să vadă achiziţia, iar oraşul să fie mai frumos de sărbători.

Acţiunea edilului a fost criticată şi de liberalul Valeriu Munteanu. Acesta a scris că va sesiza Procuratura Anticorupţie.

În replică, Silvia Radu l-a îndemnat să rămână acolo şi să le povestească toată hoțiile făcute de liberali în aceşti ani la Primăria Chişinău, inclusiv milioanele cheltuite pe flori, pe care cetăţenii nu le-au văzut niciodată.

Totodată, Munteanu a fost îndemnat să le spună procurorilor unde sunt 100 de mii de copaci, care apar în acte, precum că ar fi fost plantaţi, dar în realitate nu există.

În acelaşi timp, consilierul Mihail Bagas a postat pe pagina sa de Facebook informaţii despre banii cheltuiţi în anii trecuți.

Astfel, în 2015, administrația a alocat peste un milion 900 de mii de lei pentru flori. Un an mai târziu, autoritățile au decis că această sumă trebuie majorată până la peste două milioane de lei.

În acest an, s-a cheltuit un milion 800 de mii de lei, cu 200 de mii mai puțin decât acum doi. Covorul, format din 200 de mii de viole din scuarul Catedralei mai poate fi admirat până marţi. Şi asta pentru că florile urmează să fie plantate în parcurile din oraş.

Lasă un comentariu