Fetiţa de doi ani, găsită acum un an în preajma pieţei centrale, pleacă în Rusia la bunici

Embed:

Fetiţa de doi ani, găsită acum un an în preajma pieţei centrale, are un prilej de bucurie. Asistenţii sociali au găsit bunicii micuţii de pe linie paternă. Aceştia locuiesc în Federaţia Rusă, acolo unde urmează să ajungă fetiţa.

Agafia Ciobanu, asistenta care a avut grijă de micuţa Polina, spune că ea a evoluat mult.

"Cum a venit ea, nici nu putea să rostească un cuvânt, nu putea să mestece, să mănânce şi acum e fată mare. Cântăm, dansează foarte frumos", a spus asistenta parental profesionist, Agafia Ciobanu.

Pentru a lua fetiţa la bunici, în Republica Moldova a venit un reprezentant al Asistenţei Sociale din regiunea Celeabinsk.

"Bunica are un apartament cu două camere. Ea lucrează, viitorul bunel la fel lucrează. Au suficiente resurse pentru a o întreţine", a declarat reprezentantul Drepturilor Copiilor din Regiunea Celeabinsk, Vasile Catane.

Mama fetiţei dar şi rudele acesteia, nu s-au interesat de soarta micuţei.

"Nu a căutat copilul, noi am mers în instanţă pentru a o decădea din drepturi părinteşti. Este în în proces procedura. Probabil dacă un an întreg mama nu s-a interesat de copil şi în general a lăsat copilul în grija boschetarilor asta vorbeşte despre ceva", a comunicat şeful direcţiei de la Primăria Chişinău, Lucia Caciuc.

Acum un an, Polina a fost găsită singură în preajma Pieții Centrale din Capitală. Mama fetei, în vârstă de 26 de ani, nu are un loc permanent de trai și ar fi consumatoare de alcool.

În prezent aceasta este însărcinată. Tatăl fetiței este un cetățean rus.

Lasă un comentariu