Festivalul Ostende, la cea de-a treia ediţie. Șase echipe de tineri și-au etalat talentul în actorie şi au pregătit spectacole cu un mesaj emoţionant

Embed:

Şi-au etalat talentul în actorie şi au pregătit spectacole cu un mesaj emoţionant. Este vorba despre şase echipe de tineri care au concurat în cadrul proiectului organizat de Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău. Evenimentul a avut drept scop promovarea culturii printre tineri și valorificarea artei teatrale. Gala de închidere a Festivalului de Teatru "Ostende" a avut loc ieri în incinta unui teatru din Capitală.

La proiect s-au înscris mai mulţi elevi din școlile cu profil teatral și studenți specializați în artă teatrală. Participanţii s-au pregătit de festival timp de două luni.  

"Emoţii foarte puternice şi pozitive în acelaşi moment. Sunt oportunităţi de dezvoltare, de autodezvoltare în acelaşi moment vezi mulţi oameni, îi cunoşti şi înţelegi că totul e mult mai frumos şi mai simplu. Tu când eşti pe scenă încercii să le prezinţi situaţia ta celorlalţi oameni".

"Piesa este creaţie proprie, am participat cu această piesă la mai multe concursuri. Piesa se numeşte Preţuieşte-ţi viaţa. Este vorba despre un adolescent care este punctul culminant al vieţii sale şi trebuie să i-a o decizie dacă să meargă pe calea bună sau calea rea", a menționat participanta, Tatiana Horoian.

Intrarea la festival a fost liberă, iar sala a devenit neîncăpătoare în câteva minute.  

"Mi-a plăcut cum a jucat tinerii pe scenă şi au venit cu un mesaj foarte pătrunzător despre viaţă şi despre felul de a trăi frumos".

"Am fost ademenită anii precedenţi şi am decis să particip şi eu chiar dacă numai cu prezenţa. Mi-a plăcut totul absolut, cum joacă, şi îi susţin mai departe".

"Au talent într-adevăr, ei au manifestat emoţii şi le-au împărtăşit cu mine. Parcă am trăit fix ceea ce au trăit şi ei".

"Încercăm ca prin festivalulul Ostende fiecare tânăr să îşi expună în primul rând talentul pe care îl are. Am dat oportunitatea tuturor, chiar dacă am avut un număr mai mic de trupe am permis la toţi să participe. Tineri cu vârsta de la 15 la 25 de ani", a comunicat preşedintele Consiliului Municipal de Tineret din Chişinău, Petru Grecu.

"Sunt copii extraodinari şi le-am propus să participe la acel schimb de teatre pe care ni-l propunem să îl facem cu primăria Bucureşti. Este obligaţia noastră să ii susţinem şi mă bucur că există acest frumos festival. Cred că vom încerca să promovăm acest festival ca la anul să vină mai mulţi spectatori", a afirmat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

În cadrul galei de închidere a festivalului, tinerii s-au ales şi cu premii băneşti. Echipa învingătoare a primit 2.000 de lei. Pentru locurile doi şi trei premiile au fost de 1.500 şi, respectiv, 1.000 de lei.

Festivalul "Ostende" a ajuns la cea de-a treia ediţie.

Lasă un comentariu