Festivalul "Colinde, Colinde", organizat la Chişinău

Unsprezece ansambluri corale din întreaga ţară au colindat, aseară, în Capitală. Coriştii au cântat în mai multe limbi, cum ar fi franceză, engleză, rusă, bulgară şi română în cadrul Festivalului "Colinde, Colinde". Tinerii au fost acompaniați de Chișinău Youth Orchestra. Evenimentul este la cea de-a şasea ediție.

Evenimentul este organizat în ajunul sărbătorilor de iarnă pentru a promova tradițiile naţionale. În acest an, la iniţiativa dirijorului Adriano Marian, cu suportul reprezentanţilor Fundaţiei Edelweiss, un tânăr de 14 ani din Capitală a avut posibilitatea de a evolua pentru prima dată pe o scenă acompaniat de o orchestră. Radu Pleşca este viorist şi îşi face studiile la  Liceul de Muzică "Ciprian Porumbescu".

"Am zis să aduc pe cineva, care chiar nu ştiu dacă ar avea şanse la vârsta lui să iasă pe scenă să fie solist. Nu are o viaţă ca şi toţi noi. Mama lui e surdo-mută, tată nu are şi trăieşte cu bunica", a menţionat dirijorul, Adriano Marian.

Tinerii corişti au lăsat publicul fără cuvinte. Încântaţi, spectatorii au aplaudat minute în şir.

"Nu ai un bun rezultat dacă nu munceşti. Scopul a fost următorul, ca toate tradiţiile populare să meargă pe un picior profesionist. Prin sărbătoarea de colinde am vrut să transmitem mesajul de pace şi unificare a întregii omeniri", a spus președintele Festivalului "Colinde, Colinde", Elena Marian.

"Pentru Fundaţia Edelweiss festivalul "Colinde Colinde" a devenit o tradiţie frumoasă pe care o repetăm anual. Cu această ocazie aş vrea să mulţumesc tuturor celor care prin munca lor contribuie la tradiţiile unice ale Republicii Moldova. De asemenea ne bucurăm că îi putem susţine pe artiştii noştri autohtoni", a comunicat directorul executiv al Fundației Edelweiss, Lara Moraru.

Festivalul "Colinde, Colinde"  a fost lansat în anul 2010 de Fundația Edelweiss și Asociația Muzical-Corală din Moldova.

VIDEO

Lasă un comentariu