Feroviarii cer plata salariilor restante! Reacția responsabililor de la Calea Ferată din Moldova

Embed:

Protestat în fața Guvernului. Câteva sute de angajați ai "Căilor Ferate din Moldova" au cerut astăzi achitarea restanţelor salariale. Oameni spun că nu şi-au primit leafa de cel puțin patru luni. Directorul întreprinderii, Iurie Topală, le-a promis protestatarilor că lefurile vor fi achitate, însă treptat.

"Vrem salarii! Salarii! Salarii!"

Protestatari au mers în marș de la Gară până la sediul Guvernului.

Restanțele salariale faţă de feroviari au ajuns la circa 130 de milioane de lei.

"Acum s-a achitat leafa pentru luna octombrie, s-a achitat, dar nu la toți, în ianuarie s-a achitat până la data de 24, dar restul - cu întârziere."

În fața protestatarilor au ieșit directorul întreprinderii, Iurie Topală și viceministrul Transporturilor, Sergiu Bucataru.

"Nu mai repede de 15-20 de luni pot să achit toate salariile. Eu sunt realist. Eu nu spun povești ca să vă dau mâine. Nu este posibil cu situația reală, dar este posibil să achit salariul zilnic, conform graficului, asta voi face și fac", a spus şeful întreprinderii CFM, Iurie Topală.

Recent, premierul Pavel Filip a cerut soluţii pentru depăşirea problemelor de la întreprinderea "Calea Ferată din Moldova".

"Atât mai mult că avem finanţatorii, care sunt gata şi ne oferă aceşti bani pentru reorganizarea şi reformarea Căii Ferate. Sunt gata să cei de la BERD, erau gata şi ceva timp în urmă  să ofere aceşti bani, cât ţine de optimizarea personalului", a spus prim-ministrul, Pavel Filip.

CFM are circa 10 mii de angajaţi. 

Lasă un comentariu