Experţii Centrului Municipal de Sănătate Publică au depistat vibrion de holeră în râul Nistru

Embed:

Experţii Centrului Municipal de Sănătate Publică au depistat vibrion de holeră în râul Nistru. Scăldatul în acest râu este periculos, însă nu toată lumea ţine cont de avertismentul medicilor.

"Din cauza temperaturilor caniculare, care sunt în ultimul timp, iar bazinele acvatice sunt mudare şi din cauză că temperatura este foarte înaltă toţi microbii existenţi ei se activează", a declarat medic epidemiolog, Centrul Municipal de Sănătate Publică, Gheorghe Turcu.

Bacteria poate genera boli diareice acute.

"Sunt aşa simptome ca dureri în burtă, greţuri, vomă", a afirmat medic epidemiolog, Centrul Municipal de Sănătate Publică, Gheorghe Turcu.

Plaja de la Vadul lui Vodă este, însă, asaltată de oameni.

"De nevoie venim şi aici. - Dar nu vă este frică pentru sănătatea dvs? - La moment nu. Atâta timp cât ne scăldăm nu ne gândim la asta".

"M-am bronzat, m-am scăldat şi am luat un duş. astea nu. probleme îmi pare. Mai mare problemă este pentru cei care spun că sunt bacterii de ce nu închid tot ca oamenii să nu vină să se scalde".

Primarul oraşului Vadul lui Vodă, Iurie Onofreiciuc susţine că nu a primit nici o avertizare din partea Centrului Municipal de Sănătate Publică.

Lasă un comentariu