După Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, Usain Bolt se poate lăuda şi el cu o... statuie

Embed:

După Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, Usain Bolt se poate lăuda şi el cu o... statuie. O sculptură care îl înfățișează pe fostul mare atlet în renumita sa poziţie care imită un fulger, a fost dezvelită în faţa stadionului naţional din Kingston, capitala Jamaicăi.

Statuia din bronz a fost realizată de Basil Watson - un celebru sculptor jamaican - şi este prima dintr-o serie de patru monumente comandate de Ministerul Culturii, Divertismentului şi Sportului din această țară. Toate sunt dedicate unor sportivi celebri.

Considerat cel mai rapid om din lume, Usain Bolt s-a retras din activitate vara trecută, după Mondialele de Atletism de la Londra.

El a dominat probele de sprint la trei Olimpiade consecutive, în 2008, 2012 şi 2016. Medalia de aur de la proba de ştafetă din 2008, de la Beijing, i-a fost retrasă, din cauza coechipierul său Nesta Carter, depistat pozitiv la un control antidoping. Jamaicanul mai are în palmares unsprezece titluri mondiale şi deţine recordurile mondiale la probele de 100 m şi 200 m.

Lasă un comentariu