Două nunți - un divorț. Potrivit statisticilor, în Republica Moldova, durata medie a unei căsătorii este de şase ani

Embed:

În Moldova, la două nunţi revine un divorţ. Potrivit datelor Serviciului Stării Civile, anul trecut, aproape 20 de mii de cupluri au creat o familie, iar alte 9 mii - s-au despărţit. Printre cauzele principale ale divorţului sunt invocate infidelitatea şi lipsa de comunicare.

"Se invocă din partea bărbaților că nu este gospodină sau singură soţia indică că trăieşte cu altul. Soțiile în general invocă motivul că soțul nu a dat dovadă de bărbăție pe parcursul vieței de familie", a declarat directorul adjunct al Serviciului Stare Civilă, Diana Tacu.

Uneori divorţul este o urmare a implicării rudelor în viața de familie.

"Nu s-au împăcat cu banii și cu părinții la căsătorie, la celebrarea ceremoniei", a menționat directorul adjunct al Serviciului Stare Civilă, Diana Tacu.

"Suferă ambii parteneri, însă mai mult, suferă bărbații de pe urma unei despărțiri. O femeie în schimb, renunță la o relație atunci când încearcă orice șansă, orice îndoială o verifică și tocmai atunci pleacă", a afirmat psihologul, Irina Novac.

La divorţ, cel mai complicat proces îl constituie împărţirea averii agonisite de soţi. Pentru a evita conflictele, avocații îndeamnă cuplurile să încheie un contract matrimonial înainte de a trece pragul Stării Civile. În acest caz, serviciile notarului costă cel mult o mie de lei.

"La aceste contracte de cele mai multe ori apelează persoanele mai înavuțite. Părerea mea personală este benefică, fiindcă se zice că căsătoria se face în ceruri, dar divorțul e pe pământ din păcate. De aceea este bine să prevedem, să anticipăm toate", a spus avocatul, Vitalie Iordache.

Potrivit statisticilor, în Republica Moldova, durata medie a unei căsătorii este de şase ani. Vârsta medie a bărbaților care se căsătoresc este de 28 de ani, iar a femeilor - 26 de ani. Bărbaţii, decid să divorţeze, în medie, la vârsta de 32 de ani, iar femeile la 30 de ani.

Lasă un comentariu