Două luni la dispoziție, pentru a eficientiza cheltuielile și a majora salariile angajaților CFM

Embed:

Conducerea întreprinderii "Calea Ferată a Moldovei" are două luni la dispoziție, pentru a propune un plan de eficientizare a cheltuielilor și majorare a salariilor angajaților. Ordinul a fost semnat de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

"Așteptările mele și colegilor mei de la Minister sunt foarte simple. Noi vrem să vedem unde ei își văd desfacerea lor, creșterea lor. Noi vrem să vedem un număr mai mare de pasageri care folosesc serviciile Căii Ferate. Noi vrem să vedem un număr mai mare de agenți economici care folosesc serviciul de transport mărfuri", a comunicat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Suma datoriilor istorice ale CFM atinge 370 de milioane de lei. Una dintre soluțiile propuse este optimizarea.

"Din optimizări, din economiile pe care le vom face, clar că o să venim cu un plan de majorare. în limite, ceea ce vom face economii, vom majora salariile la lucrătorii care rămân să activeze în întreprindere", a declarat directorul CFM, Iurie Topală.

O astfel de optimizare a fost făcută deja la Gara Chișinău.

"Am început să închidem încăperi. Gara Suburbană care erau angajați acolo și de serviciu pe gară, și lucrători, când un tren, două acolo se opreau în gară", a afirmat directorul Gării Chişinău, Mihail Arusoi.

Deși în urma schimbărilor oamenii și-au primit o parte din salarii, cheltuielie gărilor rămân prea mari.

"În patru schimburi suntem, iaca acum sunt în zi, mâine seara în noapte, și două zile acasă. Salariul așa e, 2400 - 2500, mai mult de 2500 nu primim".

"Nu dau salariul la timp. Deamu de cât, de patru luni de zile".

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în primele patru luni ale acestui an peste 400 de mii de pasageri au mers cu trenul.

Lasă un comentariu