Două grupări specializate în trafic de persoane, anihilate de către procurori. Moldovence, traficate în Dubai şi Grecia

Embed:

Două grupări specializate în trafic de persoane au fost anihilate de către procurori. Indivizii, reţinuţi în cadrul unei operaţiuni internaţionale, le promiteau tinerelor viaţă frumoasă în Dubai şi Grecia, atrăgându-le în mrejele sclaviei sexuale.

Toate fetele provin din familii sărace şi cu uşurinţă au căzut pradă promisiunilor făcute de proxeneţii din Dubai. Adevărul despre ce-i așteaptă în realitate tinerele au aflat de la procurori.

"Urmau să întrețină relații sexuale cu 15-20 de clienți pe zi. În caz că persoanele nu doreau să presteze aceste servicii, și urmau a activa o lună-două fără a fi remunerate, erau vândute la prețul de 2.000-3.000 de euro altor persoane care dețin bordeluri", a comunicat șeful Centrului Combaterea Traficului Uman, Lilian Levandovschi.

Prima grupare era condusă de un cetățean al Azerbaidjanului, de 16 ani stabilit cu traiul în Dubai. Proxeneţii, printre care şi două moldovence, recrutau femei tinere din Moldova. Victimele erau duse în Emiratele Arabe cu avionul, prin aeroportul din Odesa.

În drum spre aeroport a şi fost reţinut liderul grupării. Individul era însoţit de trei tinere.

"Au fost reţinute trei persoane, două persoane reţinute şi a treia este în colaborare la moment cu organul de urmărire penală", a menționat procurorul Biroul Antitrafic, Vladimir Moşneaga.

Capul celei de-a doua grupări este un cetăţean al României, în vârstă de 51 de ani, iar mâna dreaptă a acestuia - o moldoveancă în vârstă de 34 de ani. Din grupare făceau parte şi patru cetăţeni eleni, iar operaţiunea de reţinere a fost efectuată de către forţele de ordine din Moldova şi Grecia. În rezultatul acesteia, opt victime ale proxeneților au fost repatriate în Moldova.

"Unele persoane li se comunica care este scopul lor de a se deplasa în Grecia. Alte persoane erau induse în eroare. Le promiteau că vor lucra în aşa numite shopuri magazinele lor. Unde ulterior li se preluau actele şi erau impuse la prestarea a careva servicii", a comunicat șeful Centrului Combaterea Traficului Uman, Lilian Levandovschi.

În urma percheziţiilor, la domiciliile suspecţilor au fost depistate invitații false, declaraţii false, timbre oficiale false, precum şi documente privind activitatea grupării, dar şi bani obținuți din urma practicării prostituției.

Bănuiţii riscă până la zece ani de puşcărie.

Lasă un comentariu