"Diamantul păcii" a fost vândut

Embed:

6 milioane şi jumătate de dolari. Atât a plătit bijutierul britanic Laurence Graff pentru "Diamantul păcii", o piatră preţioasă din Sierra Leone. Licitaţia a avut loc la New York și pentru că fondurile obţinute vor fi folosite pentru proiecte de infrastructură în Sierra Leone, intermediarul tranzacției nu va percepe niciun comision.

Diamantul netăiat are 709 carate - cam 140 de grame, adică greutatea unui ou de găină. El a fost descoperit de un pastor, care l-a dăruit guvernului.

Pastorul va primi un sfert din preţul obţinut. Interesant e faptul că guvernul din Sierra Leone a refuzat o primă ofertă făcută la o licitaţie din luna aprilie, de 7,8 milioane de dolari.

Statul african poate comercializa din nou pietre preţioase, după ridicarea restricțiilor dictate de Organizaţia Naţiunilor Unite în timpul războiului civil ce a devastat ţara în anii '90. Embargoul fusese impus pentru a împiedica rebelii care luptau împotriva forţelor guvernamentale din ţară să-şi finanţeze operaţiunile cu banii obţinuţi din vânzarea diamantelor.

Lasă un comentariu