Dezvoltarea turismului, prioritară

Turismul din Moldova are nevoie de infrastructură pentru a se putea dezvolta. Ministrul Culturii, Monica Babuc, aflată în vizită în raionul Soroca, a declarat că ţara noastră nu poate atrage mai mulţi vizitatori străini pentru că drumurile care duc spre majoritatea obiectivelor turistice sunt distruse, iar în preajma acestora nu sunt amenajate blocuri sanitare şi coşuri pentru gunoi.

Monica Babuc a vizitat mai multe muzee din raionul Soroca , dar şi pe meşterul Ion Lozan din Cosăuţi, devenit cunoscut în întreaga ţară prin lucrările sale cioplite în piatră.

Cosăuţi este satul cu cel mai mare potenţial turistic din raionul Soroca, însă  prea puţini vizitatori se încumetă să meargă în acestă localitate.

Monumentul arhitectural „Lumânarea Recunoştinţei” din oraşul Soroca atrage mii de turişti. Din lipsă de infrastructură însă vizitatorii întâmpină dificultăţi.

Autorităţile spun că nu pot amenaja teritoriul din preajma monumentului pentru că acesta nu le aparţine. Zona împădurită este gestionată de întreprinderea Moldsilva.

Potrivit autorităţilor locale, în raionul Soroca sunt peste 20 de monumente istorice şi arhitecturale, care pot fi incluse în cadrul unui traseu turistic.

VIDEO

Lasă un comentariu