Dezvăluiri incendiare despre masivul atac cibernetic care a afectat 300 de mii de calculatoare

Embed:

Dezvăluiri incendiare despre masivul atac cibernetic de acum câteva zile, care a afectat 300 de mii de calculatoare din peste 150 de ţări. În spatele acestuia ar putea sta Coreea de Nord. Experții americani au menţionat că virusul ar fi fost creat de membrii unui grup de hackeri nord-coreeni, numit "Lazarus". Cu toate acestea, nu există încă dovezi clare care să confirme aceste acuzaţii.

Versiunea privind la implicarea Coreei de Nord în atacul cibernetic de vinerea trecută este verificată de experți IT din mai multe ţări.

"Am descoperit câţiva factori care ne face să credem că există legături între virusul
"WannaCry" şi membrii grupului "Lazarus". Cu toate acestea, dovezile de care dispunem nu sunt suficiente, pentru a fi convinşi că atacul a fost comis de hackerii de la "Lazarus", a comunicat specialistul IT, Eric Chien.

Pe de altă parte, preşedintele rus Vladimir Putin dă vina pe Statele Unite.

"Conducerea de la Microsoft a spus în mod direct că sursa acestor ameninţări cibernetice sunt serviciile secrete americane. Rusia nu are nicio legătură cu ele", a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Virusul "WannaCry" a fost distrus de un tânăr de 22 de ani, din Marea Britanie.

"Credem că, în următoarele săptămâni, ar putea fi lansate şi alte atacuri cibernetice. Virusul "WannaCry" este deja aproape distrus", a menţionat specialistul IT, Marcus Hutchins.

Pentru că a reuşit să dezactiveze virusul, tânărul a primit un cadou din partea şefului.

"Şeful meu mi-a asigurat toate cheltuielile pentru o vacanţă în Las Vegas. Cel mai probabil, voi pleca acolo săptămâna viitoare. Mă voi relaxa puţin şi apoi voi reveni la muncă", a spus specialistul IT, Marcus Hutchins.

Între timp, presa internațională a scris despre o nouă infracțiune cibernetică, care a vizat studiourile Disney. Un grup de infractori informatici ar fi sustras un film care nu a fost încă lansat. Ei amenință că vor publica secvențe din peliculă, dacă firma nu va achita o sumă imensă de bani.  

Lasă un comentariu