Deputaţii ar putea rămâne fără imunitate. Imunitatea nu va mai fi un paravan pentru aleşii certaţi cu legea

Embed:

Partidul Democrat din Moldova propune ca deputații să nu mai beneficieze de imunitate. Un proiect de lege în acest sens urmează să fie inclus în curând pe agenda Legislativului. Vicepreședintele democraților, Andrian Candu, a menționat că proiectul a obținut aviz pozitiv din partea Curții Constituționale.

"Solicităm colegilor din majoritatea parlamentară ca acest proiect să se regăsească în această săptămână pe agenda Parlamentului și să începem procedura de vot. Este cazul să acționăm deja pentru modificarea Constituției ce ține de excluderea imunității deputaților", a comunicat vicepreședintele PDM, Andrian Candu.

Mulţi moldoveni consideră că astfel imunitatea nu va mai fi un paravan pentru aleşii certaţi cu legea.

"Ei sunt tot aceiași cetățeni ai țării, noi îi alegem și la urmă iese că atunci când ei încalcă legea nu pot fi judecați și nu pot fi trași la răspundere ca și oricare alt om, care face acest lucru".

"Eu cred că toți cetățenii or să fie pentru și vor fi poate mai transparente toate nevoile care se fac prin Parlament".

"Nu sunt tot oameni, ca și noi? Sunt la fel aceleași drepturi, aceleași obligații față de noi. Asta că stau în Parlament, nu le dă o importanță mai mare decât noi că stăm în bancă or la piață. Suntem absolut egali".

"Ei trebuie să fie ca toți oamenii, dacă au greșit și au încălcat legea- să meargă la pedeapsă. De ce ei trebuie să aibă imunitate, își fac de cap și nu răspund în fața legii".

Potrivit Constituției, deputații nu pot fi reținuți, arestați sau percheziționați, fără acordul Parlamentului. Ridicarea imunităţii legislatorilor se face la solicitarea procurorului general prin votul majorităţii deputaţilor.

Lasă un comentariu