Vlad Plahotniuc: Declaraţia reprezentantului special al OSCE pentru Transnistria, Franco Frattini este cinică şi nechibzuită

Embed:

Declaraţiile reprezentantului special al OSCE pentru Transnistria, Franco Frattini, făcute pentru un post de televiziune din Rusia, au fost condamnate de PDM. Amintim că acesta a calificat solicitarea Chişinăului de retragere a trupelor ruse de ocupaţie din stânga Nistrului ca fiind ruptă de realitate. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, consideră că asemenea declaraţii sunt nechibzuite şi cinice.

"Asemenea declarații nechibzuite pot bloca definitiv și deturna progresele noastre în negocierile curente, când noi, cu forțele proprii, am avansat foarte mult în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, dialog în care noi am găsit pe foarte multe subiecte compromis", a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Potrivit liderului PDM, reprezentantul OSCE, prin abordarea sa, de fapt a zgândărât o rană care sângerează de aproape 30 de ani.

"A fost război aici, am pierdut vieți omenești, au rămas femei văduve, copii orfani, şi în consecinţă, ne-a fost divizată țara.Nu înțelegem, de ce acum, când tocmai înregistrăm pentru prima dată progrese autentice în ultimii 15 ani în apropierea ambelor maluri ale Nistrului, eforturile noastre și progresul autentic în negocieri sunt zădărnicite de astfel de declarații conjuncturale și subversive din partea unor funcţionari", a comunicat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Anterior, analistul Vladimir Socor a constatat că, pentru prima dată, un reprezentant al OSCE în Moldova, a fost atât de departe de o abordare obiectivă a problemei. Câteva fapte din biografia lui Franco Frattini indică asupra părtinităţii sale în problema transnistreană.

Bunăoară, demnitarul nu o dată a cerut ca UE să elimine sancţiunile impuse Rusiei. Totodată, potrivit lui Socor, Frattini prezidează Institutul de Studii Euroasiatice, pe site-ul căruia sunt publicate articole de propagandă pro-rusă.

Lasă un comentariu