De ce se tem unele partide de votul uninominal? Oamenii nu cunosc nici măcar liderii partidului

Embed:

Unele partide se opun schimbării sistemului electoral, deoarece nu prea au personalități cunoscute care ar putea candida la alegeri, cu excepția liderilor. Pentru a testa această supoziție a invitaților emisiunii Fabrika, de la Publika TV, am realizat și un mic experiment. Am întrebat oamenii în stradă ce membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate sau a Partidului Demnitate și Adevăr cunosc. Răspunsurile oamenilor au confirmat spusele analiștilor politici.

"Dreapta care au reușit să promoveze în ultimul timp vreo doi lideri, mai vizibili, mă refer la PAS și la Platforma DA și despre cohorta politicienilor ascunși în spatele lor despre care noi nu știm mai nimic. Aceste partide sunt în mod clar dezavantajate de uninominal."

Explicaţiile analiştilor le-au confirmat oamenii pe care i-am întrebat ce cunosc despre membrii PAS şi DA.

"-Cunoaşteţi pe cineva din Partidul Acţiune şi Solidaritate? –Cinstit nu prea cunosc pe nimeni. – Dar din partidul Demnitate şi Adevăr? De Năstase am auzit, dar nu prea îi ştiu pe toţi, că nu îmi convine de Năstase şi de aceea "

"- Cunoaşteţi pe cineva din Partidul Acţiune şi Solidaritate. – Nu, mă scuzaţi. Dar din Partidul Demnitate şi Adevăr? – Nu, nu cunosc pe nimeni".

" -Cunoaşteţi pe cineva din Partidul Acţiune şi Solidaritate? – Nu, din păcate nu. - Dar din Partidul Demnitate şi Adevăr? – Da. – Pe cine cunoaşteţi? – Pe Maia Sandu şi nu mai ştiu".

"- Demnitate şi Adevăr? Din câte ţin minte eu unul era Maia Sandu, unul era Năstase, dar aşa membrii nu îi ştiu, mai mult adică, în afară de aceştia doi".

" -Cunoaşte-ţi pe cineva din Partidul Acţiune şi Solidaritate? – Nu. - Dar din Partidul Demnitate şi Adevăr? – Nici nu vreau să aud de dânşii. – De ce? – Că nu îmi plac".

Lasă un comentariu