Cu telefoane de lux şi cu poliţia pe urmele lor

Embed:

Magazin specializat în comercializarea telefoanelor mobile, devastat de hoţi. Au furat, în doar câteva secunde, telefoane mobile de lux şi au dispărut fără urmă. S-a întâmplat noaptea trecut în Sectorul Centru al capitalei. Infractorii au pătruns în interior spărgând geamul cu o cărămidă.

Cei în cauză au avut în vizor doar telefoane inteligente: o gamă variată de modele iPhone şi Samsung. Se pare că, schema era bine gândită, iar ţinta era fixă. După ce s-au văzut cu bunurile furate în mâini, indivizii au reuşit să plece fără ca să fie observaţi de cineva. Zgomotul produs în urma căderii sticlei, însă, a fost auzit de către paznicul pieţii din apropiere, el fiind şi cel care a anunţat poliţia.

La faţa locului a ajuns un echipaj de reacţionare operativă a poliţiei, iar ulterior şi ofiţerii din grupa de documentare. Experţii au cules amprentele depistate pentru obţinerea de probe utile anchetei. Potrivit informaţiilor preliminare, preţul unui telefon furat variază între 7.000 de lei şi 17.000 de lei.

Acum, oamenii legii efectuează cercetări pentru identificarea suspectului, precum şi a eventualilor complici la comiterea furtului. Totodată, anchetatorii urmează să stabilească dauna pricinuită proprietarului magazinului, pentru a recupera prejudiciul.

Dacă vor fi identificaţi, autorii jafului ar putea fi traşi la răspundere penală. Pedeapsa prevăzută de legislaţie pentru o astfel de infracţiune constituie amendă în mărime de până la 20.000 de lei sau închisoare de până la patru ani.

Lasă un comentariu