Corpul neînsufleţit al regelui Mihai va fi adus în România în data de 13 decembrie

Embed:

Corpul neînsufleţit al regelui Mihai va fi adus în România în data de 13 decembrie. Casa regală va anunţa astăzi programul funeraliilor monarhului, care s-a stins din viaţă ieri la vârsta de 96 de ani.

Familia regală continuă să primească mesaje de compasiune. Printre cei care regretă moartea suveranuluii se numără şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Demnitarul a scris într-un comunicat că a aflat cu profundă tristeţe vestea despre trecerea în neființă a Majestății Sale şi a prezentat condoleanţe tuturor românilor. În acelaşi timp, Custodele Coroanei române, Principesa Margareta, a declarat că va continua să servească interesele poporul român cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui său.

"Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune. În aceste clipe grele, suntem uniți în suferința noastră", a spus Custodele Coroanei române, Principesa Margareta.

Regele Mihai al României a murit ieri în reședința sa din Elveţia. Anul trecut, monarhul s-a retras din viața publică, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit. Regele Mihai, în vârstă de 96 de ani, suferea de o formă grea de cancer. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus în țară cu o aeronavă a Ministerului Apărării.

Acesta va fi depus în holul de onoare a Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal. Suveranul va fi înmormântat la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, acolo unde anul trecut a fost înhumată și soţia sa Regina Ana.

Lasă un comentariu