Copiii au chemat zăpada. Flashmob la Târgul de Crăciun organizat de Guvern

Embed:

Dezamăgiţi că iarna nu le-a adus zăpadă, zeci de copii i-au cerut astăzi lui Moş Crăciun să le trimită fulgi de nea. Micuţii au organizat împreună cu mămicile lor un flashmob la Târgul de Crăciun organizat de Guvern. Copiii au dansat şi şi-au scuturat mănuşile, chemând în aşa fel zăpada.

La flashmob-ul organizat de comunitatea online "Ask a Mom" au luat parte peste 50 de copii.

"Este prima dată un ritual al chemării zăpezii, Sper să nu mai fie nevoie să chemăm zăpada. Dar am văzut zăpadă şi în aprilie, şi ne-am gândit că ar fi bine să ningă totuşi iarna", a spus organizatoarea, Cristina Mastac-Comerzan.

Mămicile care au venit împreună cu micuţii lor la Târgul de Crăciun, sunt de părerea că astfel de acţiuni îi fac pe copii să creadă în magia sărbătorilor de iarnă.

"Aşteptăm să ne audă Moş Crăciun şi altcineva de sus, ca să ne trimită zăpadă".

"Deja e sfârşit de iarnă şi nu avem fulgi. Trebuie să-i chemăm cumva".

Să participe la flashmob au venit şi 26 de copii din familii defavorizate de la un centru de plasament din raionul Ialoveni.

"Eu vreau să ningă pentru că aştept foarte mult iarna, şi aştept cu nerăbdare să mă dau cu săniuţa prin zăpada".

"Aşteptăm cu nerăbdare să vină fulgii ca să ne dăm cu sania".

Vizitatorii Târgului de Crăciun au rămas impresionaţi de dansul copiilor.

"Orişice unde e implicat copilul este frumos".

"Copiii trebuie să creadă în Moş Crăciun care simbolizează magia sărbătorilor de iarnă. Iar micuţilor trebuie să le fie organizate sărbători frumoase".

La final, toţi copiii s-au distrat gratis la carusel şi la patinoar. Târgul "Acasă de Crăciun" va fi deschis până duminică.

Lasă un comentariu